Categorie├źn
bijeenkomsten

Meetup april 2022

Het was alweer een tijdje geleden dat we met zo’n goed gevulde zaal zaten: een opkomst van bijna twintig WordPressers. De groep bestond uit een mooie mix van mensen die voor het eerst kwamen en de vaak- en graaggeziene gasten. Leuk ook dat er veel mensen kwamen van buiten Zwolle en omstreken. Zo waren bijvoorbeeld Leeuwarden en Apeldoorn ook vertegenwoordigd.

Na een korte opening en introductie gingen we dieper in op Full Site Editing (FSE), dat met de komst van versie 5.9 bij WordPress inbegrepen zit. In een interactieve opzet, waarbij meningen, vragen en opmerkingen werden aangemoedigd, zijn we stap voor stap de onderdelen van FSE bij langs gegaan. Onder andere het Query Loop blok, het navigatieblok, templates, template-parts en als laatste Global Styles en Theme.json. Jan Willem toonde een live-demo op het grote scherm en ik (Erik) probeerde het gesprek in goede banen te leiden.

Na het thema Full Site Editing hadden we nog een half uur voor hulp & advies, kennis uitwisselen en ouderwets bijpraten. De energie zat er goed in, want we liepen ongemerkt uit de tijd.

Na afloop zijn we met een groep van tien (!) nog naar de binnenstad gegaan voor een gezellige drankje na.

Bedankt voor ieders aanwezigheid en graag tot volgende maand!

~ Erik

Door Erik Joling

Sinds 2010 enthousiast over WordPress. Ik haal plezier uit verbinden en kennis delen. Mijn vak als WordPress webdesigner & developer beoefen ik onder de naam Ejoweb. Mijn persoonlijke site is erik.joling.me.