Categorieën
bijeenkomsten

Meetup mei 2022

Gisteren was het weer de tweede donderdag van de maand. Dat betekent: een nieuwe WordPress Meetup in Zwolle. Ditmaal met een presentatie over Adobe XD, met hulp & advies en een gezellig drankje na afloop.

Gisteren was het weer de tweede donderdag van de maand. Dat betekent: een nieuwe WordPress Meetup in Zwolle.

Voorafgaand hebben wij organisatoren een hapje gegeten bij Lekker Zwols. We bespraken hoe we het vinden gaan met de Zwolse WordPress Meetup en hoe we naar de toekomst kijken. Voorlopige conclusie: het gaat goed en we organiseren het met plezier. Wel heb ik aangegeven dat ik door mijn losvaste levenswijze zo nu en dan verstek zal laten gaan. Maar dat was voor Jan Willem en Piet geen reden voor paniek 😛

Ruim op tijd openden we de deuren van het Medialab in Stadkamer Centrum. Om 19:00 gingen we van start en heb ik voor de enkele nieuwkomer kort uitgelegd wat de meetup in Zwolle inhoudt: in een informele sfeer WordPress’ers ontmoeten en kennis delen.

Imme over Adobe XD

Voor vanavond had Imme een presentatie voorbereid. Ze vertelde over Adobe XD, software waarmee je website-ontwerpen kunt maken. Aan de hand van een demonstratie toonde ze hoe je de tool kunt gebruiken. Ook ging ze dieper in op hoe ze bij Sparketeers, waar ze stage loopt, Adobe XD inzetten in hun werkprocessen.

Hulp & advies

Na de presentatie van Imme was het tijd voor hulp en advies.

Edgar wilde graag weten hoe je in de blok-editor een afbeelding kunt laten overlappen met een voorgaande sectie. Jan Willem en ik hielpen hem daar graag bij. Canan had een vraag gerelateerd aan Elementor waar Marcel zich over ontfermde. En tot slot wilde nieuwkomer Henk graag weten hoe hij een lijst van brandblussers het beste op zijn website kon tonen. Hij werd hierbij uit de brand geholpen door wie anders dan Piet. 🙂

Vervolg

Na afloop hebben we de bijeenkomst een gezellig vervolg gegeven met een drankje in de Zwolse binnenstad.

Tot de volgende meetup!

Door Erik Joling

Sinds 2010 enthousiast over WordPress. Ik haal plezier uit verbinden en kennis delen. Mijn vak als WordPress webdesigner & developer beoefen ik onder de naam Ejoweb. Mijn persoonlijke site is erik.joling.me.