Categorieën
bijeenkomsten

Meetup februari 2024

Verslag van de meetup op 8 februari met de presentatie van Alex Mulder over Custom Post Types en Custom Fields, en natuurlijk weer ons WordPress Repair Café.

Een mooie opkomst gisteren bij onze WordPress Meetup in Zwolle. En een mooie presentatie, gevolgd door het WordPress Repair Café.

Alex Mulder trapte de avond af met een boeiende presentatie over Custom Post Types en Custom Fields. Voor beginners leerzaam om te zien wat er allemaal mogelijk is met WordPress, voor gevorderden leerzaam om een kijkje te krijgen in de aanpak van Alex. Ter info: hij maakt gebruik van een plugin genaamd Meta Box om custom post types en custom fields in te stellen.

Als bonus gaf Alex ook een inzage in de page builder die hij gebruikt, namelijk Bricks.

Na de presentatie hebben we elkaar op weg geholpen met problemen en vraagstukken. Enkele vragen die langs kwamen: als ik een plugin verwijder, hoe zorg ik er dan voor dat alles van die plugin weg gaat? en hoe voeg ik een link toe aan een knop in Elementor?

Al met al weer een mooie avond. Tot volgende maand, op 14 maart!

Door Erik Joling

Sinds 2010 enthousiast over WordPress. Ik haal plezier uit verbinden en kennis delen. Mijn vak als WordPress webdesigner & developer beoefen ik onder de naam Ejoweb. Mijn persoonlijke site is erik.joling.me.