Categorie├źn
bijeenkomsten

Meetup maart 2024

Verslag door Richard Koekkoek: Gisteravond bezocht ik weer eens de WordPress meetup in Zwolle. Een gastspreker moest zich helaas afmelden. Dit werd goed ondervangen door de talks van onze hosts Erik en Jan Willem.

Verslag van Richard Koekkoek

Gisteravond bezocht ik weer eens de WordPress meetup in Zwolle. Een gastspreker moest zich helaas afmelden. Dit werd goed ondervangen door de talks van onze hosts Erik en Jan Willem. Er werd uitgebreid ingegaan op lokaal testen en WordPress Playground. Hier kun je WordPress blocks, thema’s en plugins eenvoudig testen in je eigen browser. Ook kan je hier WP en PHP versies instellen. Er volgde een interessante conversatie die soms flink de diepte inging met zijsprongen over verschillen tussen SQL en SQLite.

Daarna repaircaf├ę waarbij we elkaar hielpen met problemen. Er waren ook een paar nieuwe gezichten aanwezig. Mooi om te zien hoe iemand geholpen kan worden met een probleem in de zoekfunctie van WooCommerce voor haar webwinkel. Meer over WP Playground: https://wordpress.org/playground/