Categorieën
bijeenkomsten

Meetup april 2024

Een mooie meetup gisteravond. We werden aangenaam verrast door een grote opkomst en bezoekers van mijlenver. Twee interessante presentaties stonden op het programma gevolgd door het WordPress Repair Café.

Een mooie meetup gisteravond. We werden aangenaam verrast door een grote opkomst, want 4 bezoekers hadden zich vooraf niet aangemeld op meetup.com. Daarnaast kwamen enkele bezoekers van mijlenver, onder andere uit Leeuwarden, Hengelo en Noord-Brabant.

Zoals gewoonlijk splitsten we de avond in twee gedeelten: eerst centrale kennisdeling en vervolgens het WordPress Repair Café.

Tijdens de eerste helft gaf Sandra Gortemaker een boeiende presentatie over hoe zij WordPress websites inricht, onder andere met YOOtheme. Vervolgens liet Hans Hollestelle zijn website zien met prachtige foto’s en kwamen er vragen ter sprake over auteursrechten en layoutkeuzes. Dank aan beiden voor het delen van hun kennis!

Bij het WordPress Repair Café waren er vijf mensen die graag geholpen wilden worden. Er was onder andere sprake van een trage website, het inrichten van een grid met Bricks en het uitpluizen van cron-jobs. Stamgasten Marco en Marcel werden weer aan het werk gezet, maar ook nieuwe gezichten sprongen hulpvaardig bij. Gezien de enthousiaste reacties na afloop vermoed ik dat iedereen goed op weg is geholpen.

Door Erik Joling

Sinds 2010 enthousiast over WordPress. Ik haal plezier uit verbinden en kennis delen. Mijn vak als WordPress webdesigner & developer beoefen ik onder de naam Ejoweb. Mijn persoonlijke site is erik.joling.me.