Categorieën
bijeenkomsten

Meetup mei 2024

Op de dinsdagavond ditmaal, in verband met Hemelvaartsdag. De groep was wat kleiner dan normaal, maar dat was vooral jammer voor hen die er niet waren, want onze spreker Martijn Pot deelde veel van zijn kennis over SEO en online marketing.

Martijn nam ons mee door zijn website supersnelbezorgd.nl en de afwegingen die hij heeft gemaakt. Het is een zogenoemde affiliate website. Martijn stuurt bezoekers door naar webshops die snelle levertijden aanbieden, waarbij hij een klein percentage van de gedane aankoopsom krijgt.

De website is bewust simpel gehouden, want bezoekers willen snel vinden wat ze zoeken en doorverwezen worden. Qua SEO maakt hij gebruik van de Yoast SEO plugin waarmee hij de bekende groene bolletjes afvinkt om goed in de zoekresultaten van Google terecht te komen. Ook heeft hij aan linkbuilding gedaan.

Al met al een leuke presentatie waarin veel ruimte was voor vragen, interactie en aanvullingen. Bedankt Martijn!

Na de eerste sessie was het weer tijd voor ons WordPress Repair Café. Met hulp van anderen heeft Erik op het grote scherm een van zijn websites gerepareerd, waar een “kritieke technische fout” was ontstaan. Gelukkig was het snel opgelost.

Tot de volgende keer! Op 13 juni, dus gewoon weer op de donderdagavond 🙂

Door Erik Joling

Sinds 2010 enthousiast over WordPress. Ik haal plezier uit verbinden en kennis delen. Mijn vak als WordPress webdesigner & developer beoefen ik onder de naam Ejoweb. Mijn persoonlijke site is erik.joling.me.