Categorieën
bijeenkomsten

Meetup Juni 2024

Een goed gevulde meetup gisteravond, met als ingrediënten: een mooie groep nieuwe en bekende gezichten, een interessante talk over DNS en het vertrouwde WordPress Repair Café

Donderdag 13 juni

Een goed gevulde meetup gisteravond, met als ingrediënten: een mooie groep nieuwe en bekende gezichten, een interessante talk over DNS en het vertrouwde WordPress Repair Café. Als extra: naderhand gezellig nageborreld in hartje Zwolle met een aantal enthousiastelingen.

Presentatie over DNS

Vincent Post, werkzaam bij Yourhosting, vertelde over de werking van DNS. De vergelijking met het telefoonboek was snel gemaakt: herkenbare namen (domeinnamen) die gekoppeld worden aan cijferreeksen (IP-adressen). Zo weet jouw computer bij welke webserver hij moet zijn als je een website bezoekt.

Vincent ging in op A-records en AAAA-records (IPv4 en IPv6) en op de e-mailgerelateerde DNS-gegevens: MX, SPF, DKIM en DMARC. Klinkt heel ingewikkeld, maar het blijkt best logisch allemaal.

We hadden vooraf 20 minuten afgesproken voor de talk, maar gelukkig hadden we ruimte in de agenda. Want door nieuwsgierige vragen uit de zaal en extra toelichtingen van Vincent maakten we het uur makkelijk vol. Dank aan Vincent voor het delen van zijn kennis! Wellicht een volgende keer over SSL? 😉

Ook laagdrempelig je kennis delen voor de groep? We horen het graag!

Nieuws

WordCamp Nederland

27-28 September in Madurodam

Oproep voor sprekers (aanmelden kan tot 6 juli)

WordPress 6.6

Releasedatum 16 juli. Interessante release voor gutenberg gebruikers. Bijvoorbeeld Grid Layout

Vooruitzicht

Zwolle: donderdag 11 juli is de volgende WordPress Meetup. In augustus geen meetup.

Andere meetups:

Foto’s

Door Erik Joling

Sinds 2010 enthousiast over WordPress. Ik haal plezier uit verbinden en kennis delen. Mijn vak als WordPress webdesigner & developer beoefen ik onder de naam Ejoweb. Mijn persoonlijke site is erik.joling.me.

Één reactie op “Meetup Juni 2024”

Reacties zijn gesloten.