Categorieën
bijeenkomsten

Meetup januari #2020-1

De kop is er af. Vorige week hebben we de eerste meetup van het nieuwe jaar, nee, het decennium, gehouden. We trapten ouderwets goed af met een boeiende presentatie.

De kop is er af. Vorige week hebben we de eerste meetup van het nieuwe jaar, nee, het decennium, gehouden. We trapten ouderwets goed af met een boeiende presentatie.

Maar eerst, staan er nog grote veranderingen op de agenda voor dit jaar? Nee, we gaan op vertrouwde voet verder. Dat wil zeggen, met een aangename afwisseling tussen avonden met interessante presentaties en avonden die in teken staan van hulp/advies. “Verandert er dan helemaal niets?” hoor ik je zeggen. Jawel, we gaan voortaan de koffie & thee weer centraal regelen :). En, we hebben met Piet Wolthaar een nieuwe medeorganisator gevonden waardoor we weer met z’n drieën zijn.

Terug naar de avond…

We zaten in een voor ons ongebruikelijke zaal; in de kelder van Stadkamer Centrum. Door een miscommunicatie was het Media Lab bezet. Geen punt, dat kan gebeuren. Ondanks dat het zaaltje wat klein en warm was ging het prima.

Pieter Daalder, een graag geziene gast in de WordPress community, kwam zijn kennis over het optimaliseren van je website-snelheid met ons delen. Ik heb een paar aantekeningen gemaakt:

  • Ga eerst meten voordat je gaat optimaliseren.
  • Zoek daarna de knelpunten in de laadtijden.
  • Met caching sla je tijdelijk het antwoord van een berekening op. Dat scheelt rekenwerk.
  • Je hebt twee soorten caching: clientside en serverside. Clientside vindt plaats op het apparaat van de gebruiker. Serverside vind plaats op server waar de website op staat.
  • Query Monitor is een plugin die je kunt gebruiken om uit te zoeken welke berekeningen het meeste tijd kosten op je WordPress website.
  • Je kunt de developer-tools van Firefox of Chrome gebruiken om te zien hoe de laadtijd van een website onderverdeeld is.

Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de slides: https://docs.google.com/presentation/d/1STqj8lXKFwRLQI-rs0D5wSeDMnIvw6U7Df-MWZXQN4E/edit?usp=sharing

Het tweede gedeelte van de meetup vulden we zoals gewoonlijk in met hulp, advies en bijpraten. Ook was er weer de vertrouwde derde en onofficiële helft, waarbij we nog even gezellig een café opzochten in het centrum van Zwolle.

Tot de volgende!

~ Erik

PS. In maart willen we weer Lightning Talks gaan organiseren. Dit zijn korte presentaties van 10 minuten tot een kwartier. Zeer geschikt voor degenen die weinig ervaring hebben met presenteren, maar het wel graag eens willen doen. (We sluiten doorgewinterde sprekers ook niet uit hoor!) Wil jij je kennis en ervaringen delen over een onderwerp dat raakvlakken heeft met WordPress (plugins, design, marketing, development, ondernemen, bloggen)? Laat het ons weten!

2 reacties op “Meetup januari #2020-1”

Reacties zijn gesloten.