Categorieën
bijeenkomsten

Meetup februari #2020-2

We zijn alweer beland in februari 2020. En dat betekent de 2e WordPress Meetup Zwolle van het jaar. Dit keer stond de avond volledig in het teken van hulp en ondersteuning bieden aan aanwezigen met vraagstukken.

Doordat er in het Medialab deze avond een workshop “Solderen kan je leren” werd georganiseerd zaten we vanavond in de workshopruimtes aan de overkant. Dat vormde geen probleem, dit is ook een prima zaal voor wat ons betreft.

Erik Joling opende zoals gewoonlijk de avond met de introductie van het WP Meetup organisatie-team (met Jan Willem Oostendorp en Piet Wolthaar), een uitleg van de meetup en het programma van de avond.

Ondanks een aantal afzeggingen was de opkomst weer een mooi gezelschap. Een mix van gebruikers, nieuwelingen, technisch onderlegde mensen, ontwerpers en overig. (Iedereen is welkom!)

Terwijl Erik kort een aantal nieuwtjes deelde omtrent WordPress, met name versie 5.4 die eind maart 2020 uitkomt, werd op de achtergrond gezorgd voor de koffie en thee door Piet. Wat een teamwork!

Terug naar de inhoud…

Zoals al eerder vermeld stond deze Meetup avond in het teken van hulp, advies en ondersteuning bieden aan bezoekers met WordPress gerelateerde vragen en/of uitdagingen. De aanwezigen werden voor het gemak even op gedeeld in groepjes 1 t/m 5 en elke groep ging vervolgens even een plek zoeken.

De laptops werden opgestart en onder het genot van een kopje koffie en/of thee met koek dit keer werd er in iedere groep flink mee gekeken, uitleg gegeven en diverse vraagstukken werden weer ter plekke opgelost. Hulde!

De tijd vloog voorbij en voordat we het wisten was het alweer 21:00 uur en daarmee het einde van het officiële WP Meetup deel. Aan de reacties van de aanwezigen te horen en te zien ging men voldaan en met een goed gevoel weer op huis aan.

Voor de liefhebbers was er afsluitend weer de vertrouwde derde en onofficiële helft, waarbij we nog even gezellig een café opzochten in het centrum van Zwolle.

Tot de volgende!

Dit verslag is geschreven door Marco Rinia (gast blogger)
www.label79.nl

PS. In maart willen we weer Lightning Talks gaan organiseren. Dit zijn korte presentaties van 10 minuten tot een kwartier. Zeer geschikt voor degenen die weinig ervaring hebben met presenteren, maar het wel graag eens willen doen. (We sluiten doorgewinterde sprekers ook niet uit hoor!) Wil jij je kennis en ervaringen delen over een onderwerp dat raakvlakken heeft met WordPress (plugins, design, marketing, development, ondernemen, bloggen)? Laat het ons weten!