Categorieën
bijeenkomsten

WPNL Live Meetup #1

Afgelopen donderdag 28-05-2020 werd er voor de eerste keer vanuit WordPress Nederland een digitale meetup georganiseerd, genaamd WPNL LIVE. Vanuit de WordPress Meetup Zwolle community waren Jan-Willem en ik hier bij aanwezig. Uiteraard vanuit huis en dus 100% coronaproof. 🙂

Als gastheer was Sebastiaan van der Lans, eigenaar en oprichter van Wordproof, aanwezig om het gehele webinar te leiden en te begeleiden.

Op het programma stonden 2 interessante talks van elke 30 minuten over online leeromgevingen en wanneer je nu eigenlijk meer kunt gaan vragen voor je diensten!

Pavel Ciorici is eigenaar van WPZOOM, een bedrijf met een focus op Premium Themes & Plugins voor WordPress. Onze producten worden gebruikt door meer dan 80.000 klanten over de hele wereld.

Pavel trapte in het Engels af met zijn talk over “hoe je nu eigenlijk meer kunt gaan vragen voor je diensten” en tegelijk je klanten tevreden en loyaal houd. Een interessant verhaal over hoe hij met een aantal strategieen het verhogen van de prijzen de verkoop van WordPress thema’s stabieler krijgt en tevens de omzet meer laat stijgen. Door enkele strategie technieken te laten zien nam hij de aanwezigen mee in zijn strategie en concrete aanpassingen in zijn bedrijfsmodel.

Als tweede talk was Karin Winters aan de beurt. Karin is vennoot in haar bedrijf LearningRocks en ze is eens eerder bij ons bij WP Meetup Zwolle geweest met vergelijkbare presentatie over LMS.

Zij hield haar talk over LMS (LeerManagementSysteem). Karin nam ons mee in haar verhaal en vertelde waarom je die juist nu moet zien op te zetten. Waarom zou je veel in dure LMS systemen investeren waarbij het lang duurt om deze uit te rollen als het ook gewoon in WordPress kan. Om mensen juist in deze tijd zich te laten ontwikkelen in een online leeromgeving bied vele kansen. Belangrijk daarbij zijn de ontwerpkeuzes van de inhoud, daar ligt de kracht van succesvol online leren. Een veel gebruikt en krachtig LMS pakket geschikt voor WordPress is LearnDash.

Karin zit vol met ervaringen en vertelt graag. Onder andere kwamen concrete plugins voorbij, het gebruik van beloning badges. Maar vooral de kracht van korte (micro)modules en waarom eigenlijk blended leren (dus face to face en online gecombineerd) het meest krachtig is.

Na de beide talks was er de mogelijkheid om vragen te stellen in het Q&A deel. Afsluitend konden er nog wat feedback polls en cijfers worden ingevuld over de beide talks.

Voor de geĂŻnteresseerden kon in een andere Zoom chat nog even off-topic worden na gepraat. Al met al een leuk en nieuw initiatief waarbij je toch in korte tijd meer kennis opdoet van verschillende onderwerpen.

Ik zeg een geslaagde WPNL Live meeting!

Dit verslag is geschreven door Marco Rinia (gast blogger)
www.label79.nl

PS Wil je ook eens deelnemen aan een WP NL LIVE meeting hou dan onderstaande website goed in de gaten en schrijf je in. https://wpnl.live/

PPS Heb je de WPNL Live webinar gemist? Je kunt het op je gemak terugkijken via YouTube.