Categorieën
bijeenkomsten

Meetup november 2022

Een gemoedelijke avond WordPress. Met oude bekenden en met vijf nieuwe gezichten. Ieder met zijn of haar eigen vragen en kennis om te delen.

Carolina was enthousiast over een plugin die zij gebruikte voor haar banden-webshop. Door deze plugin is het beheren van producten met bijbehorende informatie een stuk efficiënter. Sheet Editor, zo heet-ie. We kregen een zowaar een heuse demonstratie op het grote scherm. Daarnaast was het ook leerzaam om te zien hoe zij haar WooCommerce-webshop verder had ingericht.

Meerdere plugins werden vervolgens in het zonnetje gezet: ik ben zelf fan van Slim SEO. Deze plugin voor zoekmachine optimalisatie biedt veel functionaliteiten, maar houdt de instellingen simpel en overzichtelijk. Piet benoemde Happy Files voor het organiseren van je Media Library.

Een open avond zou geen open avond zijn zonder hulp & advies. Voor zover ik het kan inschatten zijn er meerdere mensen goed op weg geholpen met hun problemen.

Volgende maand staat de volgende meetup weer gepland. We zijn nog aan het beraden hoe we die gaan invullen. Ideeën zijn welkom!

Door Erik Joling

Sinds 2010 enthousiast over WordPress. Ik haal plezier uit verbinden en kennis delen. Mijn vak als WordPress webdesigner & developer beoefen ik onder de naam Ejoweb. Mijn persoonlijke site is erik.joling.me.