Categorieën
bijeenkomsten

Meetup december 2022

De afsluiter van 2022.

De afsluiter van 2022. Bij hoge uitzondering vond deze meetup plaats op dinsdag in plaats van de gangbare tweede donderdag van de maand. Zo konden wij als voltallige organisatie aanwezig zijn.

Opkomst: ongeveer tien waaronder twee nieuwe gezichten en een aantal oudgedienden. Met deze groep hebben we kort geëvalueerd hoe het gaat en wat er beter kan. Een korte opsomming:

  • We bieden veel ruimte voor hulp en advies. Dat trekt iedere bijeenkomst weer nieuwe gezichten aan.
  • Deelnemers met vragen over hun eigen website zullen minder geneigd zijn vaker langs te komen als hun vraag eenmaal is beantwoord of als hun probleem is opgelost.
  • Het is aannemelijker dat mensen die WordPress professioneel gebruiken vaker deelnemen.
  • De huidige opzet bevalt goed. Maar een korte presentatie of demonstratie wordt wel genoemd als een verbeterpunt. Dan heb je eerst centraal een moment van kennisdeling en inspiratie. Vervolgens is er dan ruimte voor hulp/advies en socializen.
  • Qua sprekers: wij als organisatie hebben momenteel niet de energie om sprekers van buitenaf te regelen. We gaan kijken of we vanuit onze eigen groep vaker kleine presentaties en demonstraties kunnen organiseren.

Vervolgens hebben we de mensen met vragen op weg geholpen. En naderhand hebben we met een klein groepje de WordPress avond (én jaar) gezellig afgesloten met een drankje in de binnenstad.

Tot de volgende keer! En fijne feestdagen 🙂

Door Erik Joling

Sinds 2010 enthousiast over WordPress. Ik haal plezier uit verbinden en kennis delen. Mijn vak als WordPress webdesigner & developer beoefen ik onder de naam Ejoweb. Mijn persoonlijke site is erik.joling.me.